Companiile Onco Card şi Onco Card Invest, parte din grupul Onco Card, coordonatoarele Centrului Regional de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov au încheiat procesul de insolvență cu un an înainte de termenul preconizat. Ambele societăți au rambursat anticipat sumele stabilite în planul de reorganizare, menținând un parcurs ireproșabil de grijă față de pacienți și de performanță în business.
Cu sprijinul Băncii Transilvania și prin implicarea Filialei Brașov a CITR, Centrul Regional de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov – cea mai importantă unitate medicală cu profil oncologic din Centrul României – a finalizat procedurile acestui parcurs în care provocările nu au fost puține, după cum declară Anamaria Făgăraș, manager Onco Card.
”Poate cea mai mare provocare a fost să separam, cumva, cele două procese – ieșirea din insolvență și activitatea curentă, astfel încât am încercat permanent să identificam soluții pentru a menține constant numărul de pacienți, atât pacienți care au beneficiat de programe naționale, cât și persoane care s-au adresat spitalului nostru din proprie inițiativă. Să menții un anumit nivel de performanță – cel cu care i-ai obișnuit pe pacienți și pe parteneri – a fost o altă parte din acest efort al întregii noastre echipe, căreia vreau să-i mai mulțumesc o dată”, spune Anamaria Făgăraș.

Managementul Onco Card dorește să se concentreze mai mult și mai aplicat pe cele două activități care, în aparență, solicită eforturi aflate în zone diametral opuse, după cum continuă Anamaria Făgăraș: ”grija pentru fiecare pacient – prin oferirea celui mai complex acces la medici și metode de tratament existente acum pe plan internațional și preocuparea ca serviciile noastre să fie accesibile unui număr cât mai mare de oameni, din regiune și din toată țara. Putem spune că am creat deja un centru de excelență în oncologie aici, la Onco Card. Și asta nu o spun doar eu, în numele minunatei echipe pe care o conduc, ci miile de pacienți care își încredințează toate speranțele străluciților medici și întregului personal medical de la Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic Onco Card.”
În plin proces de reorganizare, spitalul Onco Card a cunoscut și o perioadă pozitivă din punct de vedere al dezvoltării echipei medicale. Nume de referință din oncologia românească s-au alăturat Onco Card în proiecte importante, având drept scop beneficiul pacienților. Conferențiar Doctor Valentin Cernea a devenit în toamna anului 2018 directorul medical al Centrului de Diagnostic și Tratament Oncologic Onco Card Brașov – Profesorul Cernea a fost directorul medical al Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” si prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Dr. Cernea are o experiență de peste 30 de ani în oncologie și radioterapie și a participat la cele mai importante evoluții în ceea ce privește terapia cancerului. Iată ce spunea când s-a alăturat echipei Onco Card Brașov:
“Mă voi strădui să întăresc cultura de organizație, coeziunea echipei, să insuflu tuturor colegilor dorința de a se perfecționa, de a se autoeduca, pe tot parcursul vietii. Unii dintre medicii de aici mi-au fost rezidenți la Cluj, pe mulți alții îi cunosc și îi apreciez și cred că vom avea de învățat unii de la ceilalți. Cred, de asemenea, că este necesară diversificarea și adaptarea serviciilor la piața actuală, menținându-le totodată la o calitate înaltă. E importantă și deschiderea spre comunitate, astfel încât oamenii să știe unde să se adreseze când au o problemă. Onco Card este un centru medical de diagnostic și tratament care vine în sprijinul oamenilor atât cu specialiști și aparatură medicală la cel mai înalt nivel de performanță, cât și cu avantajul arealului geografic mare pe care îl deservește. Astfel, pacientul oncologic are siguranța că este pe mâini bune și beneficiază de ceea ce se numește medicină integrativă, care acoperă toate etapele, de la diagnosticare până la terapie”, afirmă coordonatorul echipei oncologice din cadrul Onco Card.

”Provocarea şi în acelaşi timp beneficiul gestionării celor două proceduri de reorganizare a fost să realizăm sinergii pe tot parcursul procedurii, ţinând cont atât de interesele incontestabile ale pacienţilor în păstrarea funcţionalităţii centrului, cât şi de interesele celorlalte părţi implicate. Este o muncă de echipă exemplară, în care prin implicarea, deschiderea şi solidaritatea părţilor am reuşit să coordonăm reorganizarea în condiţii de normalitate, eficienţă şi servicii calitative pentru pacienţi”, spune Mihaela Bocea, partner CITR Braşov.
”Misiunea cea mai dificilă abia acum începe: să consolidăm și să dezvoltăm ce am construit”, mai spune Anamaria Făgăraș. ”Pentru a rămâne interesanți pe o piață a serviciilor de oncologie în plină expansiune, avem prevăzute pentru acest an și pentru anul următor investiții în echipamente noi de radioterapie, de imagistică, precum și pentru dotarea Ambulatoriului de specialitate (ginecologie, gastroenterologie), care să ne permită lărgirea paletei de servicii de diagnostic. Dorim să abordăm domeniul de avangardă al studiilor clinice. Probabil că acest demers îl vom face în parteneriat cu instituții consacrate de profil și ne dorim, de asemenea, să devenim membri ai Organizației Europene a Institutelor de Cancer (OECI)”, a încheiat Anamaria Făgăraș, manager Onco Card.