O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Program Clinică : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

Medicină Nucleară

Suntem cel de-al şaselea centru din ţară în care bolnavii cu afecţiuni oncologice pot efectua gratuit investigaţia PET-CT, în urma încheierii a unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate în luna decembrie 2019.

Acest beneficiu este rezultatul colaborării dintre două centre oncologice de renume: Centrul Medical Neolife și Spitalul Onco Card Brașov. Un parteneriat în sprijinul pacienților din regiune și nu numai, care ajută la un diagnostic mult mai precis și mai rapid, completând tabloul imagistic oferit de ecografie, mamografie, tomografie și rezonanță magnetică. PET/CT este o evaluare imagistică, practic o scanare a corpului, după injectarea cu glucoză marcată cu fluor radioactiv. Această procedură ajută medicii să evalueze în primul rând agresivitatea tumorilor, în funcție de activitatea metabolică: se știe că țesuturile maligne au un apetit crescut pentru glucoză. Odată injectată, aceasta este absorbită mai repede de celulele maligne, iar acestea devin vizibile la scanare datorită fluorului radioactiv atașat de glucoză.

Alături de PET/CT, pacienții  Onco Card pot efectua în noul centru de medicină nucleară și SCINTIGRAFII. Acest tip de investigație reprezintă o altă  metodă nedureroasă, ce permite diagnosticarea unei multitudini de afecțiuni structurale sau patologice pentru care investigațiile ecografice, de radiologie convenționala, computer tomograf, sau RMN nu furnizează informații suficiente