O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Program Clinică : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

Chirurgie

Departamentul de chirurgie oncologică din cadrul spitalului Onco Card Brașov se axează pe chirurgia mamară. Pacientele suspecte de cancer de sân vor putea găsi în cadrul centrului nostru medical toate serviciile de care au nevoie pentru un diagnostic corect, o intervenție chirurgicală – dacă se impune, un tratament la standarde internaționale, precum și reconstrucție mamară conform indicațiilor (în colaborare cu specialiști în chirurgie estetică).
Astfel, Onco Card Brașov devine ONE STOP CLINIC pentru cancerul mamar – o clinică în care pacientele pot găsi toate răspunsurile, pot face toate investigațiile, intervențiile și tratamentele pentru tot ceea ce ține de cancerul de sân, fără să mai fie nevoite să facă alte drumuri la diferite specialități ca să își recapete sănătatea.
Avem toate condițiile ca să le oferim acestor paciente o abordare și un tratament complex și multimodal, de la diagnosticul imagistic (ecografie, mamografie, RMN), puncție biopsie ecoghidată cu examenul histopatologic și imunohistochimic, discuția cazului în comisia oncologică privind conduita și etapele tratamentului, intervenția chirurgicală cu reconstrucție mamară (în colaborare cu colegii de chirurgie plastic și reconstructivă) și tratament radioterapeutic postoperator”, explică dr. Darii Eugeniu, medic primar chirurgie generală, coordonatorul secției de chirurgie oncologică din cadrul Onco Card.

SERVICIILE NOASTRE:

CANCERUL MAMAR

 1. Diagnosticarea cancerului mamar prin puncții ecoghidate true-cut ce ne permite să biopsiem tumori mamare foarte mici, chiar și de 5mm diametru:
 • din tumora mamară cu ac de 14G şi pistol Magnum (BARD)
 • din ganglionii axilari suspecți cu ac de 16G şi pistol Magnum (BARD)
 1. Efectuarea examenului histopatologic asociat cu cel Imuno-Histo-Chimic după caz (mai mult de 3 markeri) la numai 400 lei
 2. Marcarea ecoghidată cu clip-biomarker (de titan care nu interferează cu investigațiile de Rezonanță Magnetică) a locului de biopsie din sân şi a ganglionilor axilari biopsiați (pentru o ulterioară biopsie axilară țintită de ganglion santinelă)
 3. Discutarea cazului în comisia oncologică pentru stabilirea succesiunii tratamentului (chimioterapie neoadjuvantă – în funcție de caz).
 4. Intervenție chirurgicală:
 • de conservare a sânului cu sectorectomii oncoplastice – reprezintă plasarea inciziilor după principiile chirurgiei estetice a sânului de tip: Batwing, Hemi-batwing, Inverted Batwing, Doughnut, Round-block, Grissotti, mamoplastii în V, de rotație, Wise patern şi multe altele în funcție de caz, dimensiunile sânului, gradul de ptoză al sânului, dimensiunile mamelonului, dimensiunea şi numărul tumorilor din sân
 • Excizie tumorală ecoghidată intraoperator cu verificarea atât ecografică cât și radiologică (mamografie pe sectorul mamar excizat) a marginilor de rezecție în țesutul sănătos
 • Închiderea plăgilor fără fire la piele, ceea ce duce la o vindecare estetică şi frumoasă
 • Mastectomie radicală modificată (ce include și limfadenectomia axilară) după caz
 1. Biopsie de ganglion santinelă – avem posibilitatea de a o face prin 3 metode cu combinarea a cel puțin 2 la aceeași pacientă pentru o precizie mult mai mare şi pentru a reduce rata rezultatelor fals negative la zero:
 • prin metoda radioactivă – ganglionii marcați cu nanocoloid de Tc99;
 • prin metoda cu Indocianin Verde (Indocyanine Green) – prin evidențierea ganglionilor care captează cei mai mulți fotoni din trasor;
 • prin metoda de colorare în albastru după injectarea colorantului vital (Prove Dye);
 1. Reconstrucție mamară imediată, în aceeași operație sau la distanță, în echipă cu chirurg de chirurgie estetică și plastică specializat în Franța pe chirurgia şi reconstrucția sânului.
 2. Consiliere postoperatorie.
 3. Radioterapie postoperatorie pe secția de radioterapie, după caz.

 

CHIRURGIA MELANOMULUI

 1. Excizie largă cu lambouri reconstructive în echipă cu chirurg de chirurgie estetică şi plastică.
 2. Biopsie de ganglion santinelă – avem posibilitatea de a o face prin 3 metode cu combinarea a cel puțin 2 la același pacient pentru o precizie mult mai mare și pentru a reduce rata rezultatelor fals negative la zero:
 • prin metoda radioactivă – ganglionii marcați cu nanocoloid de Tc99;
 • prin metoda cu Indocianin Verde (Indocyanine Green) – prin evidențierea ganglionilor care captează cei mai mulți fotoni din trasor;
 • prin metoda de colorare în albastru după injectarea colorantului vital (Prove Dye);
 1. Limfadenectomie regională după caz.

 

CHIRURGIE GENERALĂ

 • Chirurgia herniilor: ventrale (hernii ale liniei albe, hernii ombilicale, eventrații postoperatorii, hernii inghinale, hernii femurale).
 • Chirurgia varicelor ale membrelor inferioare.
 • Chirurgia patologiei canalului anal şi perianal (hemoroizi, fisuri anale, fistule perianale)

 

IMPLANTARE DE CAMERE “PORT-A-CATH”

Pentru un confort sporit medicul oncolog poate recomanda montarea unei camere implantabile “port-a-cath” acelor pacienți ce necesita frecvent acces la vene pentru tratamente citostatice, transfuzii sanguine sau diverse perfuzii intravenoase. Această intervenție se realizează în anestezie locală și este de durată scurtă.
 

MICA CHIRURGIE:

Aceste intervenții se realizează în regim de spitalizare de zi. Printre ele enumerăm biopsii, excizii tumorale, incizii de evacuare a colecțiilor de orice natură, repararea plăgilor, ablații de unghii încarnate, etc.