Radioterapia – esențială în tratamentul cancerelor – este complet gratuită pentru pacienții spitalului Onco Card Brașov care sunt asigurați ai sistemului național de sănătate. Astfel, pe baza dosarului medical, pacienții care au nevoie de radioterapie pot accesa această procedură la Onco Card fără niciun cost suplimentar. Cu alte cuvinte, procedura de radioterapie este asigurată integral prin decontarea făcută de Casa de Asigurări.
Radioterapia este doar o verigă din lanțul medical complex menit să îi ajute pe pacienții oncologici în cadrul spitalului Onco Card: oamenii pot găsi aici atât medicii oncologii de care au nevoie pentru a diagnostica și lupta cu această boală, cât și experți în imagistică, în histopatologie, în chirurgie – în aceeași locație, într-o excelentă colaborare după mii de pacienți tratați în echipă.
“La Onco Card, pacientul oncologic are siguranța că este pe mâini bune și beneficiază de o abordare integrativă, care acoperă toate etapele de la diagnostic, la tratament și până la recuperare socio-profesională. Altfel spus, aici primește diagnosticul precis pe baza unor investigații imagistice realizate de către medici cu experiență, la curent cu noile concepte și tehnici, și tot aici va beneficia de tratamente personalizate. Nimănui nu i-ar conveni să fie nevoit să meargă în mai multe locuri pentru investigații și tratament. E mult mai comod să intri într-un circuit din aceeași clădire, să-l parcurgi, pentru că la capătul circuitului, șansele de a avea un diagnostic de precizie și o indicație terapeutică bună sunt mari. În plus, vorbim de medici care lucrează împreună, zi de zi, în același spital. Vă imaginați că nivelul de comunicare e mult mai bun decât între medici din instituții diferite, care nu se cunosc. E foarte important că această echipă de specialiști e rodată în a lucra împreună”, afirmă directorul medical Onco Card, Conf. Dr. Valentin Cernea, medic cu 40 de ani de experiență în oncologie și radioterapie, un nume de referință în medicina românească.
Un mare atu al centrului medical Onco Card îl reprezintă și comisia oncologică. Această comisie este formată din toți specialiștii medicali care sunt implicați în diagnosticul sau tratamentul unui caz oncologic- oncolog, radioterapeut, expert în imagistică, chirurg. Toți medicii se întâlnesc o dată pe săptămână pentru a discuta fiecare caz oncologic aflat în grija Onco Card: dezbat opțiunile terapeutice, pașii de urmat, cele mai bune soluții pentru pacient.
„Noi discutăm absolut fiecare caz care urmează să fie tratat în spital. Cred că fiecare am avut de învățat, ne-am îmbogățit cumva, din aceste dezbateri, deja organizăm această comisie de 2 ani și jumătate. Avem colegi care vin de la alte spitale din Brașov cu regularitate, nu lipsesc niciodată. Uneori au de prezentat cazuri, dar alteori nu au și vin, pur și simplu, pentru frumusețea și utilitatea unei dezbateri profesionale. Considerăm că este un lucru extraordinar pentru siguranța și calitatea tratamentului pacienților. Iar prin datele pe care le adunăm din aceste comisii și recomandările înregistrate într-o bază de date performantă putem urmări istoricul unui pacient oncologic ani la rând având mereu acces la informațiile sale printr-un click la calculator”, explică profesorul Cernea.
În plus, măsurile rapide și stricte împotriva noului coronavirus au reușit să păstreze spitalul drept un spațiu sigur atât pentru personal, cât și pentru pacienți.