O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Program Clinică : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

Profilul lipidic: o evaluare importantă, la un preț accesibil

ONCOCARD_flyerLIPIDIC_fatza

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din întreaga lume, aproape 18 milioane de persoane pierzându-și viața anual din cauza acestor maladii. Din fericire, multe dintre aceste boli pot fi prevenite și ameliorate cu succes dacă ținem cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Printre măsurile pe care le putem lua se numără adoptarea unei diete bogate în legume și fructe, respectarea celor 30 de minute de activitate fizică zilnică, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool.

În plus, efectuarea analizelor și testelor recomandate anual, în funcție de sex, vârstă, de bolile existente în familie și de stilul de viață pe care-l avem poate ajuta medicii să depisteze riscul de boală cardiovasculară și să ne recomande schimbări benefice pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

Menținerea valorilor tensiunii arteriale și ale grăsimilor din sânge în limite normale reprezintă o condiție esențială pentru a preveni bolile cardiovasculare. Astfel, specialiștii recomandă măsurarea regulată a tensiunii, dar și evaluarea grăsimilor din sânge – profilul lipidic, pentru a calcula riscul de boală cardiovasculară și pentru a lua toate măsurile de prevenție a acestora.

În acest context, specialiștii Onco Card propun atât persoanelor sănătoase, cât și celor care s-au confruntat în trecut cu valori crescute ale grăsimilor în sânge efectuarea profilului lipidic, un pachet promoțional de analize care include măsurarea colesterolului total, a HDL colesterol, LDL colesterol și a trigliceridelor serice. Pachetul de analize costă doar 26 de lei, rezultatele sunt gata în 24 de ore, iar recoltarea se face a jeun (pe nemâncate).

Experții în boli cardiovasculare recomandă aceste analize nu doar persoanelor supraponderale sau celor care consumă grăsimi animale și vegetale în exces. Acestea trebuie făcute de toată lumea, pentru că stresul, dezechilibrele hormonale și numeroase afecțiuni sunt responsabile pentru valorile periculoase crescute ale grăsimilor din sânge. Iar de la acestea până la o boală cardiovasculară sau chiar un infarct sau accident vascular cerebral uneori nu e decât un pas.

ONCOCARD_flyerLIPIDIC_verso