O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Program Clinică : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

Pacienții din Brașov și din județele învecinate care au nevoie de investigații PET/CT pot veni la Onco Card, un centru oncologic complet

NEOLIFE ROMANIA și ONCO CARD BRAȘOV deschid cel mai mare departament de medicina nucleară din centrul țării

  • Din luna iulie investigația este disponibilă contracost, urmând ca, în scurt timp, să poată fi efectuată GRATUIT, prin decontare CNAS

PET/CT reprezintă una dintre investigațiile de top din medicina nucleară – ramură extrem de importantă în oncologie. Cu ajutorul PET/CT medicii pot confirma diagnosticul tumorilor maligne, pot afla exact stadiul bolii și pot monitoriza eficacitatea tratamentelor administrate pacienților.

PET/CT este o evaluare imagistică, practic o scanare a corpului, după injectarea cu glucoză marcată cu fluor radioactiv. Această procedură ajută medicii să evalueze în primul rând agresivitatea tumorilor, în funcție de activitatea metabolică: se știe că țesuturile maligne au un apetit crescut pentru glucoză. Odată injectată, aceasta este absorbită mai repede de celulele maligne, iar acestea devin vizibile la scanare datorită fluorului radioactiv atașat de glucoză.

Cel mai nou echipament PET/CT din România – cel de la Brașov, al 9-lea disponibil în țara noastră – este rezultatul colaborării dintre două centre oncologice de renume: Centrul Medical Neolife și Spitalul Onco Card Brașov. Un parteneriat în sprijinul pacienților din regiune și nu numai, care ajută la un diagnostic mult mai precis și mai rapid, completând tabloul imagistic oferit de ecografie, mamografie, tomografie și rezonanță magnetică.

“De ce am ales Brașov? Pentru că în această regiune nu există centre unde să fie disponibilă scanarea de tip PET/CT. Pentru că pacienții sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a avea acces la o investigație de al cărei rezultat,  de cele mai multe ori, depinde protocolul de tratament. Pentru că, întotdeauna, am făcut în așa fel încât pacienții nostri să fie diagnosticați și tratați la fel ca în marile centre medicale din lume. Suntem deschizători de drumuri în zona Brașovului, la fel ca la Iași, unde am instalat primul echipament PET/CT din regiunea Moldovei. Suntem convinși că parteneriatul cu Onco Card Brașov va aduce un plus valoare în managementul  pacientului oncologic și reprezintă un beneficiu extraordinar pentru bolnavi. Cât de curând atât PET/CT, cât și Scintigrafia vor fi gratuite pentru pacienții Onco Card prin decontare CNAS”, declarăFabio Razzetto, manager general Centrul Medical Neolife.

“Parteneriatul cu Centrul Medical Neolife ne onorează și – în egală masură – ajută enorm pacienții și actul medical oncologic din zona județului Brașov și întreaga regiune. Accesul la cea mai performantă tehnologie și investigație de tip PET/CT permite acum elaborarea unui diagnostic integrat, fără a mai pune pacientul pe drumuri și salvându-i foarte mult timp ceea ce, știm cu toții, este o resursă critică în diagnosticarea și tratamentul acestei maladii. Onco Card reușește, cu sprijinul partenerului Neolife, să devină un centru medical de tratament oncologic complet integrat, având toate capabilitățile de investigație, diagnostic și tratament sub același acoperiș. Echipa Onco Card – atât managementul, cât mai ales personalul medical – este extrem de bucuroasă să poată oferi tuturor pacienților, începând de azi, un pachet de servicii de diagnostic și tratament oncologic complet. Este un mare succes pentru pacienți, pentru Brașov și întreaga Transilvanie”, a declarat Anamaria Făgăraș, manager Onco Card.

Coordonatorul Departamentului de Medicina Nucleară din cadrul Spitalului Onco Card este Dr. Claudia Buzumurga, medic cu o experiență de peste 20 de ani și vicepreședinte al Societății Române de Medicină Nucleară şi Imagistică Moleculară.

Alături de PET/CT, pacienții  Onco Card vor putea efectua în noul centru de medicină nucleară și SCINTIGRAFII. Acest tip de investigație reprezintă o altă  metodă nedureroasă, ce permite diagnosticarea unei multitudini de afecțiuni structurale sau patologice pentru care investigațiile ecografice, de radiologie convenționala, computer tomograf, sau RMN nu furnizează informații suficiente.