O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Program Clinică : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

NOU la Onco Card: Servicii de chirurgie estetică

Începând din luna iunie a anului 2021, la spitalul Onco Card Brașov sunt disponibile și servicii medicale ce țin de chirurgia estetică. Chirurgia estetică mamară, facială, chirurgia pleoapelor, chirurgia nasului, chirurgia de remodelare corporală – intervenții din toate aceste specialități vor fi efectuate în cadrul spitalului nostru. Primim detalii despre noile proceduri de la medicul Alexandru-Daniel Hernic, specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, cel care va realiza aceste operații la spitalul Onco Card din Brașov.

Domnule doctor, ne puteți spune care sunt noile servicii de chirurgie estetică disponibile la spitalul Onco Card Brașov?

Dr. Alexandru-Daniel Hernic: Întrucât focusul principal al secției noastre este reprezentat de chirurgia mamară, discutăm așadar despre proceduri ce vizează ameliorarea estetică a sânului.

Ne adresăm atât femeilor ce își doresc o ameliorare a aspectului fizic al sânului, cât și pacientelor din sfera oncologică ce au beneficiat în trecut de tratament chirurgical al cancerului de sân urmat sau nu de proceduri reconstructive.

Nu de puține ori femeile se pot confrunta cu situații în care percepția imaginii de sine, poate influența negativ comportamentul socio-profesional. Poate fi vorba despre sâni pe care îi considera prea mici, prea mari, prea lăsați sau cu anumite malformații. În astfel de cazuri o intervenție chirurgicală a sânilor ar putea să le redea încrederea de sine.

O altă patologie abordată este creșterea în volum a sânului la bărbați, afecțiuni cunoscute sub numele de ginecomastie sau adipomastie – abordate chirurgical sau prin liposucție. Liposucția este și ea pe lista noilor servicii, alături de abdominoplastie și de chirurgia de remodelare corporală. Chirurgia pleoapelor, adică blefaroplastia este și ea disponibilă. Ca noutate vom efectua și proceduri injectabile cu toxină botulinică sau acid hialuronic. Corecțiile de cicatrici sunt și ele printre intervențiile pe care le vom face aici la Onco Card.

Ca să înțelegem mai bine procedurile chirurgicale, ne faceți o scurtă descriere pentru cele mai importante?

Dr. Alexandru-Daniel Hernic: Încep cu chirurgia estetică mamară, recunosc că este preferata mea, am fostantrenat intensiv pentru acest tip de chirurgie. Chirurgia estetică mamară se referă mai întâi la augmentarea mamară care poate fi făcută pe bază de implanturi siliconice sau gel coeziv siliconic, cu sau fără grăsime. Apoi vorbim despre liftingul mamar sau mastopexia, în cazul sânilor lăsați. Există și opțiunea de augmentare-mastopexie adresată pacientelor care își doresc un lifting al sânilor, dar și un volum ceva mai mare. Putem vorbi și despre reducția mamară – se adresează celor care au un bust voluminos care le poate crea probleme de sănătate, în special în zona coloanei. La Onco Card abordăm chirurgical și ginecomastia – aceasta face referire la dezvoltarea în exces a sânului sau a glandei mamare la bărbați. Efectuăm și intervenție de liposucție adresată, în general, persoanelor care au depozite de grăsime localizate ce sunt refractare la activitate fizică și regim. Trecem la chirurgia estetică de la nivelul feței și menționăm blefaroplastia superioară și inferioară, o intervenție care vizează pleoapa căzută sau cearcănele. Totodată, în cadrul spitalului Onco Card ofer consultații de rinoseptoplastie   procedură care poate corecta un aspect al nasului care deranjează pacientul/pacienta, cât și anumite probleme respiratorii ale acestora.

Ce fel de chirurg plastician sunteți? Cum îi îndrumați pe cei care își doresc transformări, să le spunem, nerealiste?

Dr. Alexandru-Daniel Hernic: În toate intervențiile, în toate cazurile, eu urmăresc rezultate cât mai naturale. Pe de altă parte, obișnuiam să cred că anumite dorințe ale pacienților sunt exagerate, dar mi-am schimbat punctul de vedere – frumusețea este în ochii celui care o vede și nu critic nicio cerere din partea pacienților, mi-am schimbat percepția. Și mie îmi plac multe lucruri care altora nu le plac. Există multe metode de simulare a rezultatului pe care am putea să îl obținem tocmai ca pacienții și chirurgul să înțeleagă ce își doresc unul de la altul și să afle dacă sunt deciși să meargă împreună pe acest drum. De pildă, când am o pacientă care vine pentru o procedură de augmentare mamară îi spun că fiecare femeie are o amprentă a sânului pe torace, care nu poate fi modificată, astfel încât putem afirma că implantul îl alege pacienta, îl alege chirurgul, dar mai degrabă îl alege corpul pacientei.