O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Program Clinică : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

Mass Media

Accesul in unitate pentru reprezentanţii presei se face numai cu acordul managerului spitalului care va nominaliza in mod explicit locurile in care se poate filma sau persoanele cărora li se pot lua interviuri, cu respectarea drepturilor pacienţilor .
Pentru aceasta, anterior, reprezentaţii mass-media vor face demersuri scrise sau verbale in vederea obţinerii acordului de principiu.
In vederea desfasurarii fluente a acestei activitati, managerul spitalului a desemnat purtător de cuvânt al instituţiei pe Dr. Mirela Dragan.
Pentru a creea cadrul unei bune colaborari cu mass-media, astfel incat sa se asigure o comunicare corecta si prompta a tuturor noutatilor si evenimentelor petrecute in cadrul spitalului, reprezentantilor mass-media li se va aduce la cunostinta acest protocol.
Procedura de lucru privind accesul mass-media:
1) Pentru evenimente medicale deosebite (accidente rutiere, accidente de munca, accidente casnice, calamitati, etc.), reprezentantii mass-media vor avea acces in spital cu acordul conducerii unitatii.
Dupa stabilizarea pacientilor si obtinerea unui diagnostic de internare, toate informatiile solicitate de presa vor fi comunicate de persoana desemnata de conducerea spitalului. Toate informatiile solicitate vor fi date sub rezerva codului deontologic si tinand cont de Legea 46/2003, privind drepturile pacientilor;
2) Accesul in spital, pentru orice alta informatie solicitata se poate face numai cu acordul conducerii spitalului si in intervalul de timp stabilit.
3) Presa are acces si in urmatoarele situatii:
– cand insoteste o delegatie oficiala (Ministru, Secretar de Stat, etc.) cu acordul acestora;
– insotita de Manager si/sau ceilalti membri ai Comitetului Director al CDTO BV, cu acordul acestora.