Screening-ul are ca scop diagnosticarea cancerului în stadii incipiente și reprezintă un instrument esențial în lupta împotriva cancerului. Testele de prevenție necesare se pot efectua în funcție de grupele de vârstă la care acestea sunt recomandate și se pot accesa o dată pe an.
- GE: LOGIQ P6 Pro BT11
- GE: ALPHA RT
- GE: DPX Pro Full Size
- GE: OPTIMA CT 660
- GE: Signa HDxt 1.5T
- GE: Vivid E9

LOGIQ P6 are un sistem cu ultrasunete color, complet digital care este suficient de mic pentru a pătrunde în spații înguste, dar și suficient de puternic pentru a livra imagistica exceptională de care pacientii au nevoie. Performanță puternică. Puterea de procesare excelenta. Și un pachet mic, portabil. LOGIQ P6 oferă o combinație de performanță, ergonomie și valoare pentru a ajuta la satisfacerea unei game largi de aplicații – incluzând partea vasculară, abdominală, structuri de mici dimensiuni, OB/GIN și partea cardiacă.
Cu o rezoluție detaliată și fluxul de culoare avansat, puteți distinge cu ușurință
leziunile chistice și solide, în special în zone mici, cum ar fi tiroida, sân și ovar. Și cu ajutorul rezoluției contrastului se pot identifica chiar și cele mai dificile patologii. Aceste capabilități ajută la diagnosticarea precoce și împreună cu capacitate de date brute, se poate face analiza postprocesare ulterior. Cu greutatea sa ușoară și dimensiunile reduse, aparatul este foarte mobil și ușor de manevrat

Alpha RT, una dintre cele mai compacte unități de mamografie disponibile, este concepută pentru a spori ușurința pacientului, ușurința de utilizare și de calitate a imaginii. Este echipat cu două filtre de lumină cu raze X (Molybdenum și Rhodium), care ofera un contrast ridicat pentru sânii mijlocii și mici și de asemenea sporește penetrare pentru sânii denși. Mamografia este o metodă specială de investigație imagistică a sânului indicată în special femeilor cu vârsta peste 40 de ani, fiind o metodă de screening utilizată în depistarea precoce a cancerului mamar.
Pentru efectuarea acestei investigații se utilizează în general două proiecții:
– craniocaudală (în plan vertical) – în urma căreia sunt observate imaginile zonei centrale și mediale a sânului.
– mediolaterală oblică – în urma căreia se obțin imagini ale întregii glande
Echipamentul General Electric Alpha RT este unul din cele mai moderne din țară, având calități imagistice performante, risc minim de iradiere a pacientei și un timp minim de efectuare a investigației (15 minute)

Echipament de osteodensitometrie DEXA Full Size, pentru diagnosticul și monitorizarea osteoporozei. Caracteristicile complete asistă medicii în diagnosticarea osteoporozei, evaluarea riscului de fractură, și monitorizarea răspunsului la terapie. Conține un filtru K-edge cu tehnologie pentru eficientizarea dozei și un algoritm SmartScan ce optimizează fereastra de scanare fără a distorsiona imaginea. Osteodensitometria osoasă este cea mai modernă metodă paraclinică prin care se măsoară densitatea minerală osoasă (conținutul de calciu) și se poate stabili astfel diagnosticul de osteoporoză, se monitorizarea evoluția în timp a bolii și eficiența tratamentului.
Osteoporoza este caracterizată prin scăderea densității minerale osoase, cu scăderea consecutivă a rezistenței osoase și creșterea riscului de fractură.
Diagnosticul precoce al afecțiunii prin Osteodensitometrie DEXA este foarte important deoarece în prezent există metode de stopare a pierderii masei osoase și în consecință de diminuare a complicațiilor bolii.
Recomandarea investigației se face de către medicul de familie / specialist (ortoped, internist, reumatolog, endocrinolog) când pacienții prezintă semne ale unei afecțiuni osoase.
Efectuarea osteodensitometriei este recomandată femeilor după instalarea menopauzei dar și bărbaților cu vârsta peste 50 ani, în special dacă sunt fumători sau au urmat tratament cortizonic de lungă durată.
Efectuarea osteodensitometriei presupune scanarea corpului cu raze X, doza de iradiere fiind foarte mică în timp ce precizia și sensibilitatea metodei sunt maxime. Investigația se poate face precoce, de la depistarea primilor factori favorizanți și permite cuantificarea densității minerale osoase la nivelul întregului schelet – investigația “whole – body” sau la nivelul segmentelor de maximă fragilitate (șoldul, coloana vertebrală, antebrațul). Osteodensitometria prezintă avantajul că nu necesită o pregătire prealabilă, este neinvazivă și nedureroasă.

Acest scanner inteligent de nouă generație, cu 64 de slice-uri, combină un spectru larg de proceduri: cardiacă, angiografie, creier, piept, abdomen, ortopedie și multe altele.
Este un scaner care vă ajută să reduceți la minimum doza oferind în același timp o imagine de calitate și se adresează pacienților de toate vârstele și toate dimensiunile.
O tomografie computerizată (CT) reprezintă o metodă de diagnostic imagistic ce folosește razele X pentru a realiza imagini detaliate ale structurilor corpului.
Tomografia computerizată permite obținerea unor imagini de mare acuratețe într-un timp foarte scurt, astfel încât se poate obține rapid un diagnostic corect.
Prin tomografia computerizată (CT) se poate examina oricare segment al corpului, cum ar fi capul, regiunea cervicală, toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele. Pot fi investigate în amănunt diferite organe ale corpului, cum ar fi ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, vezica urinară, glandele suprarenale, plămânii și inima. De asemenea, pot fi studiate vasele de sânge, oasele și măduva spinării.
Echipamentul General Electric CT Optima 660 este soluția perfectă pentru extinderea capacităților clinice de explorare, de la simplu la complex, datorită vitezei deosebite de scanare și a opțiunilor cu care este dotat aparatul.
Echipamentul este dotat cu o tehnologie modernă pentru reducerea dozei de radiație administrate pacientului. Opțiuni ca Smart Dose, 3D mA modulation, Organ dose modulation ajută la scăderea dozei administrate pacientului.

Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN) este o tehnică a imagisticii medicale care utilizează câmpul magnetic puternic, undele radio și un computer pentru a produce imagini ale structurilor corpului. Scanner-ul este format dintr-un tub înconjurat de un magnet circular de mari dimensiuni. Pacientul este introdus în aparat cu ajutorul unui pat mobil. Rezoluția imaginii produse de scanarea prin Rezonanță Magnetică Nucleară poate detecta schimbările structurilor din interiorul corpului încă din stadii incipiente. Pentru anumite patologii, la recomandarea medicului și în urma unor analize medicale, se poate utiliza și substanță de contrast pentru a oferi detalii suplimentare în legatură cu procesul patologic. Leziunile detectate sunt:
– cerebrale (evaluează anatomia sistemului nervos central și detectează cele mai mici modificări);
– ale coloanei vertebrale (discurile intervertebrale, nervii spinali, integritatea corpurilor vertebrale, a ligamentelor și a meningelui);
– cardiace;
– articulare (menisc, ligament, tendoane, acumulare fluidă);
– abdominale (organele abdominale, glande, vase sangvine, ganglioni limfatici);
– pelvine;
– intratoracice;
– extremități (braț, antebraț, coapsă, gambă, picior).

Un sistem cu ultra sunete cardiovasculare de vârf, proiectat pentru imagistică 2D și 4D cardiacă transtoracică și transesofagiană ce încorporează cele mai avansate tehnologii în ecocardiografie cu capacități suplimentare ale aplicațiilor 2D pentru adulți, pediatrice, fetale/obstretice, vasculare periferice, abdominale, pentru organele mici, musculoscheletale și transesofagiene.
Caracteristicile de ergonomie includ un design definit de adaptabilitatea la nevoile utilizatorului, consola putand fi ajustata pe inaltime si rotita stanga/dreapta.Vivid E9 este primul ecocardiograf special conceput pentru investigații 4D. Deși investigațiile 4D au devenit rutină în practica clinică, echipamentul oferă o neegalată calitate a imaginii, precizie și rapiditate atât în 4D cât și în 2D.
Tehnologia inovativă Accelerated Volume Architecture (AVA) imprimă viteze de procesare de 8 ori mai mari decât cele convenționale, permițând obținerea unei imagini 4D a întregului cord la fiecare bătaie a acestuia.
Cuprinzând o plajă mai mare de frecvențe decât majoritatea sondelor, sonda M5S “single cristal” contribuie din plin la rezultatul de excepție al imaginii Vivid E9.
Ecocardiograful Vivid E90 combină renumele, calitatea și performanța liniei de produse Vivid cu o noua si inovativa platforma de procesare de tip Software: cSoundTM. Sistemul este conceput sa exceleze in imagistica cardiaca 2D si tranesofagian biplan/triplan pe adult precum si in urmatoarele domenii de aplicatii clinice: cardiac pediatric, fetal/obstetrica, abdominal (inclusiv renal, Gyn/pelvic), pediatrie, organe mici (incluzand san, tiroida, etc.), vascular periferic, musculo-scheletal conventional, urologie/prostata, transesofagian, transrectal, transvaginal, si intraoperatoriu (inclusiv vascular, toracic/cardiac si abdominal). Vivid E90 este echipat cu monitor OLED 22” de inalta rezolutie pentru rezolutie spatiala si dinamica optima. Tehnologia programabila si flexibila a formatorului de unde detinuta exclusiv de General Electric, cSound, ofera putere de calcul si calitate exceptionala imaginii. Astfel in 2D, cSound ofera imagistica confocala adevarata (true confocal imaging) fara limitarile zonelor de focalizare, fara sacrificarea ratei de improspatare a imaginii (frame rate) sau a rezolutiei spatiale.. Tehnologia Transductorilor – Seriile de transductori XD-ClearTM sunt realizate pentru a produce ultrasunete puternice cu banda larga si eficienta ridicata. Tehnologia XDClear confera o impresionanta penetrabilitate si senzitivitate mentinand ridicata rezolutia spatiala. Combinarea tehnologiilor Single Crystal, Acoustic Amplifier si Cool Stack reprezinta arhitectura principala a seriilor de transductori XD-Clear.