O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Program Clinică : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

Conf. Dr. Valentin Cernea, specialist in radioterapie cu aproape 40 de ani experienta, un nume de referinta in oncologie si director medical Onco Card, va avea program de consultatii in spitalul nostru


A fost martorul vindecarii prin chimioterapie a primului pacient roman cu metastaze, a participat la prima comisie oncologica din Romania reunita in 1974 pentru un caz de cancer mamar si a asistat la unele dintre cele mai mari progrese in lupta cu cancerul. Conferentiar Doctor Valentin Cernea – specialist in radioterapie, directorul medical al spitalului Onco Card si un nume de referinta pentru medicina oncologica din Romania este disponibil pentru consultatii in cadrul spitalului nostru incepand cu luna noiembrie 2021.

Conf. Dr. Valentin Cernea, coordonatorul spitalului Onco Card din Brasov, a fost directorul medical al Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” si prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. Dr. Cernea are o experienta de aproape 40 de ani in oncologie si radioterapie si a participat la cele mai importante evolutii in ceea ce priveste terapia cancerului. Din luna noiembrie 2021 il veti gasi in cabinetul de radioterapie din ambulatorul spitalului Onco Card pentru consultatii. Daca vi s-a indicat un tratament de radioterapie in dosarul dumneavoastra oncologic si ati vrea sa mai auziti o parere, va recomandam o discutie cu Conf. Dr. Valentin Cernea – pacientii ii solicita des o a doua opinie medicala.

E libertatea pacientului de a solicita o a doua opinie medicala. As vrea sa se inteleaga un lucru: medicina bazata pe eminenta nu mai functioneaza. Functioneaza medicina bazata pe evidenta. Parerile “celebritatilor” pot fi utile in masura in care ele sunt dispuse sa dezbata si sa argumenteze. Deci, daca auziti ca “eu sunt doctorul tau vindecator”sau “eu stiu cel mai bine ce sa-ti fac”, feriti-va! Cautati oamenii dispusi sa se uite pe publicatiile medicale de pe internet, dispusi sa deschida o carte, dispusi sa spuna “trebuie sa ma gandesc pana maine la ce e mai bine pentru dumneavoastra”. Sa va feriti de oamenii care au pareri foarte precise. Cautati-i pe cei dispusi sa accepte noul, sa accepte opinii care pot fi divergente, dar care, prin discutii si prin argumente bazate pe cunostinte solide, pot fi aduse la un numitor comun“, afirma doctorul Cernea.

Specialistul Onco Card cred ca cel mai mare progres din medicina oncologica este intelegerea nevoii de multidisciplinaritate in abordarea pacientilor. Iar evolutiile spectaculoase din medicina, multitudinea tratamentelor si rata accelerata a noutatilor fac astazi obligatorie evaluarea cancerelor in comisiile oncologice ca cea pe care o conduce saptamanal Conferentiar Doctor Valentin Cernea la spitalul Onco Card Brasov. Important pentru pacienti este si sa gaseasca in aceeasi institutie toate serviciile si departamentele destinate tratarii cancerului.

Un pacient care intra in centrul nostru gaseste in aceeasi cladire si modalitatile de explorare absolut la standardul de azi, si pe cele de tratament. Nimanui nu i-ar conveni sa fie nevoit sa mearga in mai multe locuri pentru investigatii si tratament. E mult mai comod sa intri intr-un circuit din aceeasi cladire, sa-l parcurgi, pentru ca la capatul circuitului, sansele de a avea un diagnostic de precizie si o indicatie terapeutica buna sunt mari. In plus, vorbim de medici care lucreaza impreuna, zi de zi, in acelasi spital. Va imaginati ca nivelul de comunicare e mult mai bun decat intre medici din institutii diferite, care nu se cunosc“, precizeaza directorul medical Onco Card.
Pentru programari la consultatii cu domnul Conferentiar Doctor Valentin Cernea va rugam sunati la 0268.994.