O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Program Clinică : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

“Am rămas impresionată de implicarea, grija și atenția oamenilor din Onco Card” – povestea unei paciente de 74 de ani, tratată de cancer mamar

În ultimii ani, numărul pacientelor care sunt diagnosticate cu cancer mamar este tot mai mare. Asta și pentru că speranța de viață a crescut la nivel global, iar riscul de cancer de sân crește odată cu înaintarea în vârstă. De altfel, cele mai multe cancere mamare apar după vârsta de 50 de ani, iar afecțiuni maligne mamare pot fi depistate chiar și mai târziu, la vârsta a treia. Așa a fost și cazul doamnei L.M. în vârstă de 74 de ani, care a fost diagnosticată cu cancer de sân de către echipa de specialiști din cadrul Spitalului Onco Card. După o ecografie și o mamografie realizate de către dr. Dorina Henegar, medic primar în imagistică, cazul pacientei a fost preluat de comisia oncologică.

Vestea că suferă de cancer nu a demoralizat-o pe doamna L.M., în ciuda faptului că viața i-a rezervat mai multe surprize neplăcute în ultimul timp: soțul doamnei a făcut la sfârșitul anului trecut două atacuri cerebrale, iar acum este în perioada de recuperare. Mai mult, una dintre fiicele doamnei are câteva probleme de sănătate. Însă doamna L.M. este o persoană pozitivă, puternică, iar aceste calități au făcut-o să facă față cu brio atât chimioterapiei, uneori dificil de suportat, cât și mastectomiei. Echipa medicală a avut un rol important nu doar în aplicarea cu maximum de competență a tratamentului, dar și în susținerea moralului pacientei, care ne-a mărturisit că a regăsit la Onco Card condiții de îngrijire similare celor din spitalele din Canada, țară în care locuiesc doi copii de-ai săi.

“Am rămas impresionată de implicarea, grija și atenția oamenilor din Onco Card. Domnul doctor Eugeniu Darii a reușit să îmi redea încrederea, să aibă răbdare suficientă să-mi explice ce se întâmplă cu mine, cu evoluția bolii și să îmi explice care este cea mai bună soluție în cazul meu. Mi s-au explicat etapele tratamentului, intervenției chirurgicale și a perioadei post operatorii, astfel încât am știut mereu prin ce trec. Înainte, în timpul și după operație, am fost răsfățată și atent îngrijită de asistente și asistenți. Nu mi-am putut închipui că un domn asistent este atât de implicat în meseria sa, că îi este atât de la îndemână să mă îngrijească, să se intereseze din 15 in 15 minute de cum mă simt, să-mi țină paharul când am putut să beau, să mă ajute să mă hrănesc! Și nu-mi închipuiam că se poate ca, atunci când sosea domnul doctor Darii la serviciu, primul lucru pe care-l făcea era să vină la mine ca să se asigure că sunt bine. Revenea la prânz, iar la sfârșitul programului, își lua la revedere. Am cuvinte de laudă și pentru doamna doctor Andreea Pătrulescu, care a avut o răbdare nemaipomenită, care a stat și a ascultat toate întrebările și neliniștile mele, poveștile mele de viață. Astfel, m-am simțit mai eliberată de temeri. Sunt convinsă că mă voi face bine și le voi povesti prietenilor și cunoștințelor mele despre Spitalul Onco Card, despre echipa de medici, despre domnul doctor Darii, despre doamna doctor Pătrulescu și doamna doctor Henegar, despre serviciile și condițiile din cadrul clinicii care mi-a tratat cancerul mamar”, a mărturisit după încheierea tratamentelor doamna L.M..

În continuare, pacienta va fi atent monitorizată de echipa ONCOCARD care este permanent alături de pacienții săi cu cele mai bune tratamente, dar și cu vorbe calde de susținere pe tot parcursul terapiilor dificile, destinate cancerelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.