O N C O C A R D - Performanță pentru viață!

Orar : Luni - Vineri | 08:00 - 20:00
  Contact : (+40) 268 994

Chirurgie

Departamentul de chirurgie oncologică din cadrul spitalului Onco Card Brașov se axează pentru început pe chirurgia mamară. Pacientele suspecte de cancer de sân vor putea găsi în cadrul centrului nostru medical toate serviciile de care au nevoie pentru un diagnostic corect, o intervenție chirurgicală – dacă se impune, un tratament la standarde internaționale, precum și reconstrucție mamară conform indicațiilor (în colaborare cu specialiști în chirurgie estetică). Astfel, Onco Card Brașov devine ONE STOP CLINIC pentru cancerul mamar – o clinică în care pacientele pot găsi toate răspunsurile, pot face toate investigațiile, intervențiile și tratamentele pentru tot ceea ce ține de cancerul de sân, fără să mai fie nevoite să facă alte drumuri la diferite specialități ca să își recapete sănătatea.
“Avem toate condițiile ca să le oferim acestor paciente o abordare și un tratament complex și multimodal, de la diagnosticul imagistic (ecografie, mamografie, RMN), puncție biopsie ecoghidată cu examenul histopatologic și imunohistochimic, discuția cazului în comisia oncologică privind conduita și etapele tratamentului, intervenția chirurgicală cu reconstrucție mamară (în colaborare cu colegii de chirurgie plastic și reconstructivă) și tratament radioterapeutic postoperator”, explică dr. Darii Eugeniu, medic primar chirurgie generală, coordonatorul noii secții de chirurgie oncologică din cadrul Onco Card.
SERVICIILE NOASTRE:

CANCERUL MAMAR

 1. Diagnosticarea cancerului mamar prin:

– puncție ecoghidată true-cut din tumora mamara cu ac de 14G şi pistol Magnum (BARD).

– puncție ecoghidată true-cut cu ac de 16G şi pistol Magnum (BARD) din ganglionii axilari suspecți din punct de vedere imagistic.

Această metodă ecoghidată ne permite să biopsiem tumori mamare foarte mici, chiar și de 5mm în diametru.

 1. Efectuarea examenului histopatologic asociat cu cel Imuno-Histo-Chimic după caz (mai mult de 3 markeri) la numai 400 lei.
 2. Marcarea ecoghidată cu clip-biomarker (de titan care nu interferează cu investigațiile de Rezonanță Magnetică) a locului de biopsie din sân şi a ganglionilor axilari biopsiați (pentru o ulterioară biopsie axilară țintită de ganglion santinelă).
 3. Discutarea cazului în comisia oncologică pentru stabilirea succesiunii tratamentului (chimioterapie neoadjuvantă – în funcție de caz).
 4. Intervenție chirurgicală:
 • de conservare a sânului cu sectorectomii oncoplastice – reprezintă plasarea inciziilor după principiile chirurgiei estetice a sânului de tip: Batwing, Hemi-batwing, Inverted Batwing, Doughnut, Round-block, Grissotti, mamoplastii în V, de rotație, Wise patern şi multe altele în funcție de caz, dimensiunile sânului, gradul de ptoză al sânului, dimensiunile mamelonului, dimensiunea şi numărul tumorilor din sân.
 • Excizie tumorală ecoghidată intraoperator cu verificarea atât ecografică cât și radiologică (mamografie pe sectorul mamar excizat) a marginilor de rezecție în țesutul sănătos.
 • Închiderea plăgilor fără fire la piele, ceea ce duce la o vindecare estetică şi frumoasă.
 • Mastectomie radicală modificată (ce include si limfadenectomia axilara) dupa caz.
 1. Biopsie de ganglion santinelă. Avem posibilitatea de a o face prin 3 metode cu combinarea a cel puțin 2 la aceeași pacientă pentru o precizie mult mai mare şi pentru a reduce rata rezultatelor fals negative la zero:
 • Depistarea ganglionilor santinelă prin metoda radioactivă – ganglionii marcați cu nanocoloid de Tc99.
 • Depistarea ganglionilor santinelă prin metoda cu Indocianin Verde (Indocyanine Green) – prin evidențierea ganglionilor care captează cei mai mulți fotoni din trasor.
 • Depistarea ganglionilor santinelă prin metoda de colorare în albastru după injectarea colorantului vital (Prove Dye).
 1. Reconstrucție mamară imediată, în aceeași operație sau la distanță, în echipa cu chirurg de chirurgie estetică si plastică specializat în Franța pe chirurgia şi reconstrucția sânului.
 2. Consiliere postoperatorie.
 3. Radioterapie postoperatorie pe secția de radioterapie, după caz.

CHIRURGIA MELANOMULUI

 1. Excizie largă cu lambouri reconstructive în echipă cu chirurg de chirurgie estetică şi plastică.
 2. Biopsie de ganglion santinelă. Avem posibilitatea de a o face prin 3 metode cu combinarea a cel puțin 2 la același pacient pentru o precizie mult mai mare si pentru a reduce rata rezultatelor fals negative la zero:
 • Depistarea ganglionilor santinelă prin metoda radioactivă – ganglionii marcați cu nanocoloid de Tc99.
 • Depistarea ganglionilor santinelă prin metoda cu Indocianin Verde (Indocyanine Green) – prin evidențierea ganglionilor care captează cei mai mulți fotoni din trasor.
 • Depistarea ganglionilor santinelă prin metoda de colorare în albastru după injectarea colorantului vital (Prove Dye).
 1. Limfadenectomie regională după caz.

CHIRURGIE GENERALA:

 • Chirurgia herniilor: ventrale (hernii ale liniei albe, hernii ombilicale, eventrații postoperatorii, hernii inghinale, hernii femurale).
 • Chirurgia varicelor ale membrelor inferioare.
 • Chirurgia patologiei canalului anal şi perianal (hemoroizi, fisuri anale, fistule perianale)

 

IMPLANTARE DE PORT-A-CATH în anestezie locala pentru pacienții cu tratament oncologic.
 
MICA CHIRURGIE în spitalizare de zi: biopsii, excizii tumorale, incizii de evacuare a colecțiilor de orice natură, repararea plăgilor, ablații de unghii încarnate, etc.

ALTE NOUTĂȚI
Urmează curând și inaugurarea departamentului de Medicină Nucleară în cadrul spitalului care le va permite medicilor să efectueze biopsia de ganglion santinelă, o procedură minim invazivă închirurgia oncologică mamară prin care multe dintre femei pot evita extirparea completă a ganglionilor axilari.